Klimmen Nederland > Klimmen > Kledingadvies klimbos - ben je klaar voor het klimavontuur?

Kledingadvies klimbos - ben je klaar voor het klimavontuur?

Lekker klimmen in een klimbos! Hartstikke leuk natuurlijk. Wel even goed opletten welke kleding je daarvoor aantrekt. We geven je uitgebreid kledingadvies en handige kledingtips. Dan moet alles wel goed gaan. Heb je zelf nog praktische tips. Vul je het dan aan bij de reacties?

Wil je naar een klimbos dan moet je toch even nadenken over welke kleding je aantrekt. Niet alle kleding is namelijk geschikt. Je gaat actief klimmen in de bomen en er zijn vele activiteiten te bedenken waarvoor nette kleding niet geschikt en ook niet handig is.

Zeker als je naar een klimbos gaat met kinderen (vanaf een jaar of 8) sta dan stil bij het feit dat ze gaan klimmen, klauteren, kruipen, rennen, zitten en springen. Dit doen ze op trappen, speltoestellen, tokkelbanen, klimmuren en abseilmuren.

kledingadvies klimbos

Genoeg redenen om de nette kleding thuis te laten en er vanuit te gaan dat het bij thuiskomt toch echt in de was moet. Voor hele jonge kinderen zijn er soms wat speeltoestellen te vinden in een speeltuin waarvoor je de kleintjes moet kleden.

Welke kleding mag je wel aan in een klimbos?

Je moet weten dat het niet verplicht is om bepaalde kleding aan te doen. Dit mag je helemaal zelf weten. We zetten hieronder even een praktisch kledingadvies onder elkaar. Dan hoef je het zelf niet te verzinnen.

Kledingadvies voor het klimmen in een klimbos

  1. Broek. Doe een comfortabele broek aan die vies mag worden. Het is goed mogelijk dat je vlekken krijgt tijdens het nemen van een parkoers in de bomen. Scheuren ga je niet snel krijgen maar het is vast ooit wel een keer iemand overkomen. Doe ook geen strakke broek aan. Boven je broek krijg je namelijk nog een klimgordel die je continu aan hebt. Een strakke broek zit dan niet fijn. In de zomer mag je gerust een comfortabele korte broek aan doen, zodat je het dan niet zo warm krijgt.
  2. Schoenen. Doe comfortabele schoenen aan die stevig zitten. Je wilt niet dat je boven in de boom hangt en je schoen valt naar beneden. Het hebben van een goed profiel onder de schoenen is niet nodig. Gympies zijn prima. Ga geen speciale schoenen kopen voor het klimmen in de parkoersen. Zorg dat je er goed op kunt lopen en dat ze niet knellen.
  3. Shirt. Het maakt niet uit wat voor shirt je aan hebt. Doe iets wat comfortabel zit waar je niet zo snel in gaat zweten. Als je heel actief en snel de route door gaat kan dat natuurlijk voorkomen. Je kunt ook heel rustig een route afleggen, dan heb je er weinig last van. In de zomer kun je ook gewoon een t-shirt aan.
  4. Jas. Neem als het koud is een jas mee. Je zit toch boven in de boven en als het een beetje waait is het best fris! Dus zorg dat je goed gekleed bent.

Voor het tokkelen, abseilen, klimmen en eigenlijk alle activiteiten hoef je niet van kleding te wisselen. Dat is wel zo fijn! Als je tokkelt ga je soms over een meer. Het is niet zo dat je hier gauw in het water valt. Dus als je je goed vasthoud dan ga je geen nat pak krijgen.

Het is ook geen probleem om een rugzak mee te nemen met wat lekkers te eten en drinken. Dit kun je ook gewoon meenemen als je een parkour gaat beklimmen. Dan gaat het natuurlijk allemaal wel wat zwaarder en zal je een wedstrijd op tijd niet winnen.

Ook moet je goed van te voren kijken wat voor weer het wordt. Wanneer het zonnig en warm is dan kun je er een heerlijke relaxdag van maken in het bos. Dus zomers kleden met een korte broek en een shirt. Neem ook een camera mee voor als je leuke foto's wilt maken van elkaar in de platformen (alleen als het echt veilig is!). Veel mensen gaan ook niet klimmen als het regent maar dat kan wel. Ook best een leuke ervaring trouwens als alle parkoersen nat zijn. Kinderen maakt dat vaak helemaal niks uit.

Welke kleding mag je niet aan in een klimbos?

Het is verboden om bepaalde kleding of schoeisel te dragen zoals sandalen en slippers. Hiermee breng je jezelf anders ook echt in gevaar. Draag dit dan ook niet. Je zou echt uit kunnen glijden als het heeft geregend. Voor vrouwen zijn rokjes of jurken niet verstandig.

Voor je eigen veiligheid zou je kettingen en sieraden af kunnen doen. Zeker bij kinderen is het niet handig om ze dit te laten dragen. In de drukte zouden ze ergens achter kunnen blijven haken.

Zoals je ziet is het helemaal niet zo ingewikkeld. Heb je zelf nog adviezen, dan horen we het graag in de reacties. Veel klimplezier! Vergeet je niet in te schrijven voor de nieuwbrief. Dan krijg je als er kortingsbonnen zijn deze in je mailbox.

Reacties

You may see an instant improvement with your baby's demeanour since the misalignments are adjusted along with your baby is not as likely to suffer from colic inside the future. When fired, it elevates the scapula and tilts the glenoid cavity inferiorly by rotating the scapula. Once the sensational kind of your chiropractic brochure has drawn in the reader, the subsequent part to take care of could be the content.

Zehra Gecgelom 12/04/2020 17:35

gokksm

Plaats een reactie

Naam *
E-mail *
Website
Schrijf je in en ontvang korting voor klimmen in Nederland

Alleen korting. Geen spam.

"KlimmenNederland.nl zoekt samenwerking met de klimlocaties van Nederland."

Informatie over meer dan 50 klimlocaties

Voordelig klimmen met korting

Vind snel je klimmaatje

Zie waar je kunt klimmen in jouw provincie