Klimmen Nederland > Klimmen

Klimmen

Heb je zin in een uitdaging en een adrenalinekick? Klimmen is er in vele vormen, moeilijkheidsgraden en is voor alle leeftijden. Nederland kent vele vormen van klimmen met haar klimbossen, klimhallen en klimcursussen als het nodig is.

Het klimmen heeft de laatste jaren een flinke groei meegemaakt en is dan ook enorm populair vanwege de ontspanning, de uitdaging en het benodigde uithoudingsvermogen wat je er voor nodig hebt. Het is dan ook niet gek dat het voor alle leeftijden populair is, omdat het uitermate geschikt is voor gezinnen en koppels.

Indoor- en Outdoor Klimmen

Er is wel een verschil tussen het klimmen in een klimbos en het klimmen in een klimhal. Het klimmen in een klimbos heet outdoor klimmen en als het gaat om een klimhal wordt het indoor klimmen genoemd. Dit is niet altijd helemaal van elkaar gescheiden. Er zijn ook gevallen dat er klimmuren die normaal in een klimhal staan buiten beklimbaar zijn.

Het huren van een klimmuur voor een evenement of een kinderfeestje wordt ook steeds vaker gedaan. Een mobiele klimwand is een leuke afwisseling op bestaande recreatie.

Naast het bezoeken van een klimbos of klimhal kun je als je handig bent ook jouw eigen klimmuur bouwen. Dan is het voordeel dat je ook thuis kunt klimmen en nooit entree voor een klimlocatie hoeft te betalen.

Klimmen en de moeilijkheidsgraad in een klimbos

De moeilijkheidsgraad van een parcours in een klimbos is gebaseerd op de hoogte van het parcours en de variatie van de obstakels in het parcours. De eerste keer kan het klimmen in de hoge bomen echt eng zijn, maar na enige tijd is dit geen belemmering meer voor waaghalzen. De hoogte houdt het dus wel spannend, maar als je aan de hoogte went en het hebt overwonnen dan maakt de hoogte weinig meer uit.

Er zijn vele obstakels die je het moeilijk maken in een klimbos. De hoogte van het parcours is de graadmeter van het moeilijkheidsniveau van de obstakels. Het kan een uitdaging zijn om na het beheersen van het parcours hier zo snel mogelijk doorheen te gaan om je eigen record te verbreken.

In de parcoursen van een klimbos is veel variatie. Door het personeel van de klimlocaties wordt enorm veel moeite gedaan om spannende en leuke touwconstructies tussen de bomen te hangen.

Klimcursus

Voor velen is de eerste keer klimmen een echte uitdaging, omdat de hoogte van een klimmuur of klimbos toch beangstigend is. Gelukkig word je goed begeleidt en als je niet meer verder durft is er altijd iemand die je naar beneden helpt als dat nodig is.

Ben je niet nog zo goed in klimmen dan zijn er in Nederland klimcursussen om te volgen om je vaardigheden in het klimmen te verbeteren. Niet elke klimlocatie biedt klimcursussen aan, maar er is altijd een instructeur die de basiskneepjes vertelt. Als je bij een klimhal of klimbos komt kun je natuurlijk ook een poging wagen.

Wist je dat:

  • Er meer dan 75 klimlocaties zijn in Nederland?
  • Veel klimlocaties een klimcursus aanbieden?
  • Het klimmen in een klimbos het populairste is?
  • Dat veiligheid voor elke klimlocatie enorm belangrijk is?
  • Dat bedrijven gaan klimmen voor teambuilding?
Schrijf je in en ontvang korting voor klimmen in Nederland

Alleen korting. Geen spam.

"KlimmenNederland.nl zoekt samenwerking met de klimlocaties van Nederland."

Informatie over meer dan 50 klimlocaties

Voordelig klimmen met korting

Vind snel je klimmaatje

Zie waar je kunt klimmen in jouw provincie