Klimmen Nederland > Klimhal

Klimhal

Heb je eens zin in een compleet andere sport? Ga dan eens lekker klimmen in een klimhal! De klimsport. Als je voor het eerst in een klimhal komt dan is het best overweldigend. Je ziet overal klimmuren met grepen in allerlei verschillende kleuren en vormen. Je ziet klimmers van alle leeftijden proberen de top van de klimhal te bereiken. Het bereiken van de top geeft veel voldoening en heeft een positief effect op je doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

De klimsport is voor iedereen

De klimsport wordt gedaan door mannen en vrouwen en je leeftijd maakt ook niet uit. Iedereen klimt daarnaast op een eigen niveau. Voor het klimmen is er wel één voorwaarde. Voordat je zelfstandig mag klimmen moet je wel eerst je Toprope klimbewijs behalen. Dit kan bij elke gecertificeerde klimhal waar je jezelf voor kunt inschrijven. Nadat je het klimbewijs hebt behaald mag je klimmen in alle klimhallen van Europa. Het is niet lastig om een klimbewijs te halen. Daarnaast ontmoet je ook direct andere klimmers waarmee je vaker kunt gaan klimmen als het klikt.

Klimhal in elke provincie!

Behalve Friesland... Nouja in bijna elke provincie dus. Soms zijn er zelfs meerdere klimhallen te vinden. Je hebt geluk. In Nederland staan de mooiste en veiligste klimhallen ter wereld. Bekijk of dit voor jouw het geval is in de linkerkolom. Persoonlijk klim ik in één van de kleinste klimhallen van Nederland. Dit ik toch met veel plezier. Waarom?

Klimmen in de klimhal blijft uitdagend

Saai is klimmen niet. Zelfs na jaren klimmen in een klimhal zijn er nog zoveel verschillende uitdagingen waardoor het nog steeds leuk blijft. De gevorderde klimmer doet mee aan wedstrijden, gaat klimmen in de natuur in het buitenland of blijven uitdaging zien in de routes die continu veranderen. Voor een klimhal hoef je trouwens niet ver te reizen. De meeste grote steden hebben tegenwoordig een klimhal waar je terecht kunt.

Klimmen in de klimhal hoeft niet duur te zijn

Als je bang bent dat klimmen direct erg duur is dan wil ik je geruststellen. Je hoeft niet direct allemaal dure klimspullen te kopen. Alle klimspullen die je nodig hebt kun je huren in de klimhal voor enkele euro’s. Als je denkt dat je voor een langere tijd gaat klimmen, kun je een zekeringsmateriaal, een klimgordel en klimschoenen kopen. Het is net zoals hardlopen. Je hoeft niet van alles te kopen, maar als je eraan begint kan het wel prijzig zijn.

Klimmaatje vinden?

Het is eenvoudiger dan je denkt om een klimmaatje te vinden. Veel mensen beginnen aan een klimcursus en vinden in de hal al snel een maatje. Ook zijn er veel websites of Facebookpagina's waar je mensen kunt ontmoeten die klimmen. Deze pagina's zijn er zelfs op provincie. Op Klimmen Nederland is er de pagina Klimmaatje gezocht. Daar kun je een oproep plaatjes.

Schrijf je in en ontvang korting voor klimmen in Nederland

Alleen korting. Geen spam.

"KlimmenNederland.nl zoekt samenwerking met de klimlocaties van Nederland."

Informatie over meer dan 50 klimlocaties

Voordelig klimmen met korting

Vind snel je klimmaatje

Zie waar je kunt klimmen in jouw provincie