Klimmen Nederland > Klimcursus

Klimcursus

Ben je nog niet helemaal zeker of je wilt gaan klimmen? Een klimcursus is een manier om daar achter te komen.  Voor het zelfstandig klimmen in een klimhal heb je een Toprope Klimbewijs van het NKBV nodig. Het behalen van dit klimbewijs is niet lastig, maar als je zelfstandig wilt gaan klimmen heb je het wel nodig. En niet voor niets!

Klimcursus voor beginners

Een Toprope klimbewijs geeft je alles wat je nodig hebt om te zorgen dat je aan de muur en op de grond alles veilig doet. Je leert bijvoorbeeld het zekeren van de klimmer. Dit betekent dat je klimmaatje klimt en dat jij beneden staat met de beide voeten op de grond met als doel dat de ander nooit valt. En andersom natuurlijk ook. En dat is wel zo prettig. Veiligheid bij het klimmen gaat boven alles. Tijdens de Toprope cursus leer je ook alle basisbeginselen van de klimmaterialen, het knopen leggen in de touwen en het vermijden van blessures.

klimcursus toprope

Een Toprope klimcursus krijgt je van een ervaren gecertificeerde klimtrainer die zelf is getraind door het NKBV. De meeste klimhallen in Nederland bieden deze klimcursussen voor het Toprope klimbewijs aan. Tijdens deze klimcursus ontmoet je nieuwe klimmers van een vergelijkbaar niveau waardoor de kans groot is dat je jouw toekomstige klimmaatje tegenkomt.

Klimcursus voor gevorderden

Voor een gevorderde klimmer zijn er nog andere klimcursussen die ingaan op het voorklimmen (zelf de zekeringen plaatsen aan de klimmuur of klimrots). Natuurlijk is ook mogelijk om techniek trainingen te volgen. Met de klimtechnieken die je te horen krijgt van de trainer kun je veel makkelijker klimmen in moeilijkere routes. Het belangrijkste voordeel is dat je niet zo snel uitgeput raakt en je dus vaker een bepaald stuk opnieuw kunt proberen.

Schrijf je in en ontvang korting voor klimmen in Nederland

Alleen korting. Geen spam.

"KlimmenNederland.nl zoekt samenwerking met de klimlocaties van Nederland."

Informatie over meer dan 50 klimlocaties

Voordelig klimmen met korting

Vind snel je klimmaatje

Zie waar je kunt klimmen in jouw provincie